1 de novembre TOTS SANTS

DIUMENGE 1 DE NOVEMBRE – TOTS SANTS

Estimats Germans, encetem el mes de Novembre amb la Solemnitat de TOTS ELS SANTS i la COMMEMORACIÓ DE TOTS ELS FIDELS DIFUNTS.
S. JOAN ens presenta una escena que ens dona a entendre com és el cel.
En el fons és una paraula d’ànim per fer front a les desgràcies amb esperança. ¿Cal esperar la mort per poder gaudir de la glòria del Cel?
No, la plenitud que ens ofereix Jesús és el coneixement de Déu. La promesa és que serem semblants a Ell perquè el veurem tal com és.


APOCALIPSI DE SANT JOAN 7, 2 – 4. 9 – 14: Jo, Joan vaig veure un àngel que pujava de sol ixent i tenia la marca del Déu viu i cridà amb totes les forces als quatre àngels que havien rebut el poder de fer mal a la terra i al mar: “NO FEU CAP MAL A LA TERRA, NI AL MAR, NI ALS ARBRES, FINS QUE HAUREM MARCAT AL FRONT ELS SERVENTS DEL NOSTRE DÉU”.
Després vaig veure una multitud tan gran que ningú no l’hauria poguda comptar. Eren gent de tota nacionalitat, de totes les races, i de tots els pobles i llengües. S’estaven drets davant el tron i davant l’Anyell, vestits de blanc i amb palmes a les mans, i cridaven: “Hosanna al nostre Déu, que seu al tron, i a l’Anyell”…Llavors un dels ancians em va preguntar: “Aquests vestits de blanc, qui són i d’on venen?” Jo li vaig respondre: “Senyor meu, vós ho sabeu. Ell em digué: Aquests són els qui venen de la gran tribulació. Han rentat els seus vestits amb la sang de l’Anyell, i els han quedat blancs”.


EVANGELI DE MATEU 5, 1 – 12 = LES BENAURANCES
Feliços els pobres en l’esperit: el Regne del cel és per a ells. Feliços els qui estan de dol: vindrà el dia en que seran consolats. Feliços els humils: són ells els qui posseiran el país. Feliços els qui tenen fam i set de ser justos: vindrà el dia que seran saciats. Feliços els compassius: Déu els compadirà. Feliços els nets de cor: són ells els qui veuran Déu. Feliços els qui posen pau: Déu els reconeixerà com a fills. Feliços els perseguits pel fet de ser justos: el regne del cel és per a ells. Feliços vosaltres quan, per causa meva, us ofendran, us perseguiran, i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies: alegreu-vos- en i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel”.


FELIÇ CELEBRACIÓ DE TOTS ELS SANTS —— DONEU, SENYOR, ALS NOSTRES GERMANS DIFUNTS LA PAU ETERNAMENT


P. Francesc Balauder

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 1 de novembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.