1r diumenge d’Advent

Amb la celebració d’aquest primer diumenge d’Advent encetem avui un nou any litúrgic. Ara disposem de quatre setmanes per a preparar amb profunditat la celebració del Nadal.

Advent, com és conegut, és una contracció de la paraula “adveniment” o vinguda. I són tres adveniments o vingudes del Fill de Déu què evoca aquesta paraula: l’adveniment històric a aquest món com a persona humana; l’adveniment que es produirà al final dels temps; i l’adveniment i la presència diària del Fill de Déu en l’Església i en tots nosaltres, en l’exigència de reproduir la seva encarnació a les nostres realitats.

D’altra banda, convé també assenyalar que dins de l’Advent d’enguany serà proclamat un Any Sant extraordinari sobre el tema de la misericòrdia. El Papa Francesc afirma que hi ha avui una gran necessitat de misericòrdia, i aquest jubileu ens haurà de servir a tots per aprofundir la nostra fe i renovar el nostre testimoniatge cristià. És el moment de presentar un rostre de Déu misericordiós, a un món ple d’odis i enfrontaments.

L’Advent sempre ha estat caracteritzat com  a un temps d’espera i d’esperança. Déu continua venint a nosaltres,  i ho fa.

ermita Sta Rita 1r diumenge Advent 15

1r diumenge d’Advent. 1r llum encès: “ajudar”. Foto: Montse López Figueroa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.