3r Diumenge de Pasqua

Avui l’Evangeli de Lluc ens parla de dos deixebles decebuts i tristos, que tornen a casa i que pel camí tindran una experiència misteriosa de trobament amb Jesús que els obre els ulls. Podran interpretar els fets d’una altra manera, recobren l’esperança perduda, i ell accepta la seva hospitalitat i la seva taula.

En el marc amical d’aquesta comunicació contrastada d’experiències, es produeix un nou esdeveniment: Jesús mateix es presentà enmig d’ells i els digué: “la pau sigui amb vosaltres”. La primera reacció és esglaiadora: no pot ser més que un esperit. Però el Ressuscitat insisteix: “Per què us alarmeu? Soc jo mateix.” I encara una altra reacció: deu ser una l·lucinació: “De tanta alegria encara no s’ho acabaven de creure”. Fins que finalment acaba imposant-se.

I Sant Joan ens envia un missatge d’esperança: Jesús, la víctima innocent, intercedeix per nosaltres davant el Pare. Si ell és tan bo i tan generós amb nosaltres, siguem-ho també amb els nostres germans. Fem arribar a tothom l’amor amb què Déu ens estima.

Foto: Montse López Figueroa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.