3r Diumenge de Pasqua

El passatge d’avui consta de tres escenes. En la primera hi ha el fracàs de Pere i els deixebles en la pesca. Jesús, en principi no reconegut, des de la costa, que els indica com ho han de fer per pescar. El deixeble estimat identifica el Ressuscitat: “És el Senyor”. Aquella confesió de fe és resposta per Pere que es tira a l’aigua i deixa enrere la barca i la xarxa plena de peix.

Notem que l’obediència dels deixebles precedeix el reconeixement. La noticia que la xarxa no s’esguinçà, segurament fa referència a la unitat de l’Església, que es manté tot i que la gent que en forma part és molta i molt diferent.

ermita Sta Rita mataro 10 abril 16En la segona escena, Jesús convida els deixebles: “Veniu a esmorzar.” El text té un clar ressó eucarístic. Enmig d’unes imatges que parlen de les grans dimensions de la missió cristiana, hi ha la presència de Jesús que ofereix suport i sosteniment. És Jesús qui ha preparat el menjar abans que Pere arribés i és ell qui dóna aliment als pescadors afamats.

La tercera escena és la recuperació de Pere com a cap de l’Església i seguidor de Jesús. Ell que havia negat Jesús tres vegades, ara afirma per tres vegades el seu amor a Jesús.

10 d’abril de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.