Avui és diumenge

És el dia en què la comunitat cristiana es reuneix a casa seva, que és també la del Senyor. Sabem que Crist és el veritable temple on hem de trobar-nos amb el Déu de la misericòrdia, però això no ens ha de portar a prescindir de les nostres esglésies, la finalitat de les quals és convertir-se en espais de reunió, de trobada, d’oració, de Paraula, de presència sacramental, llocs on buscar la trobada definitva, més enllà del temps i l’espai. El Papa parla molt sovint de la necessitat de mantenir obertes les portes de les esglésies.

El Papa Francesc ens recorda que “Jesucrist és el rostre de la misericòrdia del Pare” i ermita-sta-rita-mataro-30-oct-16que “sempre tenim necessitat de contemplar el misteri de la misericòrdia… Misericòrdia és l’acte últim i suprem amb el qual Déu ve al nostre encontre.” On podem trobar-nos amb  Crist, rostre de misericòrdia? On podem tenir una experiència similar a la de Zaqueu? En la recta final d’aquest Any Jubilar, hem de fer un últim esforç per ajudar els fidels a adonar-se de la multiforme presència del Crist en la celebració de l’Església.

El diumenge és el primer dels signes que ens parla de la presència del Ressuscitat enmig dels seus. També l’assemblea que es reuneix per celebrar la fe.

30 d’octubre de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.