Baptisme del Senyor

Jesús marxa al desert de Judà, vora el riu Jordà, perquè vol escoltar el profeta Joan, què s’adreçava a un poble què vivia en l’expectació i convidava a rebre un baptisme d’aigua com a signe de purificació dels pecats i de conversió.ermita Sta Rita mataro 10 gen 16

Rebent el baptisme i acollint l’Esperit, Jesús prengué consciència de la seva persona i de la seva missió, de que havia arribat l’hora d’emprendre la nova tasca.

L’evangeli ens ha dit que “el cel s’obrí…”: s’acaba l’enemistat entre Déu i nosaltres, desapareix la separació entre el cel i la terra.

Diu també l’evangeli que ” l’Esperit Sant baixà cap a Jesús en forma visible, com un colom…” per tal que Jesús tingui la força necessària per emprendre la missió encomanada pel Pare.

I l’Evangeli parla de la “veu de Déu” que confirma definitivament Jesús com el Fill estimat, ple de l’Esperit, és a dir, l’Elegit, l’Enviat, l’Ungit, el Messies esperat, una veu que també es va sentir el dia del nostre baptisme: “T’he configurat a imatge de Jesús.”

Que la festa d’avui, ens ajudi a renovar el nostre baptisme.

10 de gener de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.