Corpus Christi

C

Benvolguts Germans i Fidels de Santa Rita,      

Temps enrere celebràvem la festa del Corpus Christi el dijous després de la Solemnitat de la Santíssima Trinitat. La data ha canviat però la celebració és la mateixa: Jesús se’n pujà al cel el dia de l’ASCENSIÓ però no ens deixà sols: en el seu comiat va voler segellar la seva Nova Aliança amb el sagrament de l’Eucaristia. Avui, amb la Solemnitat  del Cos i de la Sang de Crist, l’Església ens convida a tornar a reflexionar sobre aquest misteri i a fixar-nos en la presència de Jesús en el Pa i en el Vi. El Pa de l’Eucaristia  perdura al llarg dels segles i ens obre les portes de la Vida Eterna. “Per això tots nosaltres, ni que siguem molts, formem un sol cos, ja que tots participem del mateix pa” (S. Pau als cristians de Corint).

LECTURA DE L’EVANGELI DE S. JOAN 6, 51 – 58

…Els jueus es posaren a discutir. Deien: “¿Com s’ho pot fer aquest,  per donar-nos la seva carn per menjar?” Jesús els respongué: “Us ho dic en tota veritat: si no mengeu la carn del Fill de l’home i no beveu la seva sang, no podreu tenir vida en vosaltres. Qui menja la meva carn i beu la meva sang té vida eterna, i jo el ressuscitaré el darrer dia. Ben cert: la meva carn és un veritable menjar i la meva sang és una veritable beguda. Qui menja la meva carn i beu la meva sang està en mi i jo en ell. A mi m’ha enviat el Pare que viu, i jo visc gràcies al Pare; igualment,  els qui em mengen a mi viuran . Aquest és el pa baixat del cel. No és com el que van menjar els vostres pares. Ells van morir, però els qui mengen aquest pa, viuran per sempre”.

PARAULA DEL SENYOR

LLOANÇA A VÓS, OH CRIST

                              

PREGÀRIA.- Oh Déu, vós ens heu deixat un sagrament admirable per memorial de la vostra passió. Concediu-nos una devoció tan gran als misteris del vostre Cos i de la vostra Sang, que experimentem constantment en nosaltres els efectes de la vostra redempció. Per Jesucrist, Senyor nostre. AMEN.

       US DESITGEM A TOTS UNA SANTA CELEBRACIÓ DEL

                              CORPUS CHRISTI  2020

P. Francesc Balauder, sdb

Foto: Montse López Figueroa.


Mataró, 14 de juny de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.