Deixar-ho tot

ermita sta Rita mataro 11 octBon mestre, què haig de fer per posseir la vida eterna? Aquesta pregunta ens representa a tots. Tota la humanitat busca la vida. La nostra història, la dels grups i pobles, també les lluites i les guerres, responen a aquest desig de vida que ens marca. Jesús respon a ell i a tots; “una cosa et falta, vés a vendre tot el que tens i dóna-ho als pobres…, després torna i vine amb mi.” La “cosa” que falta al ric és “l’única necessària” què Jesús ve a viure i anunciar a la humanitat sencera, la vida plena en Déu. Aquesta vida, resposta i proposta de Déu a la humanitat es troba en el doble accent entranyable cristià: “deixa-ho tot i vine amb mi.”

L’expressió més trasbalsadora, per a nosaltres i per al ric és “deixar-ho tot”, però, l’accent més important on rau tota l’experiència cristiana és “vine amb mi, segueix-me”. Seguir Jesús és participar del seu esperit, en una actitud de confiança plena en Déu, d’amor generós a tots, de servei, de pau, d’alegria, de llibertat. Seguir Jesús comporta “deixar-ho tot”. És una experiència interior, una mirada madura sobre els béns de la nostra vida humana: l’aliment, la casa, les persones que estimem i que ens estimen, els béns culturals, les coses materials. Poden ser molt importants, fins i tot necessaris.

“Deixar-ho tot” és entendre que tots aquets béns són caducs, no poden donar la vida veritable, la de l’amor a Déu i als altres.

11 d’octubre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.