Diumenge 1r de Quaresma

DIUMENGE 1er DE QUARESMA – 21.02.2021 – STA. RITA, DE MATARÓ

Benvolguts Germans i Germanes, la Quaresma comença amb un desig de conversió per a la nostra vida. Constatem que, per nosaltres mateixos, no podem aconseguir la felicitat que tant desitgem. Quan l’home no pot salvar-se

a si mateix i reconeix aquesta incapacitat, eleva els ulls al cel per tal que la salvació li arribi de dalt, de Deu. L’almoina, la pregària i el dejuni són els tres instruments que l’Església ens dona per recórrer aquest camí de conversió.

                                   ********************************

LECTURA EL LLIBRE DEL GÈNESI 9, 8 – 15.-  Déu digué a Noé i als seus fills: “Jo faig la meva aliança amb vosaltres, amb els vostres descendents i amb tots els éssers animats que hi ha amb vosaltres, els ocells, el bestiar i tots els animals domèstics i feréstecs que han sortit de l’arca. Jo faig amb vosaltres  aquesta aliança meva: La vida no serà mai més exterminada per l’aigua del diluvi, no hi haurà mai més cap diluvi que devasti la terra”.

                                    ********************************

PRIMERA CARTA DE S. PERE 3, 18 – 22.- Estimats. Crist morí una vegada per raó dels pecats. Ell, el just, va morir pels in-justos, per conduir-nos a Déu. El seu cos va ser mort. Però per l’Esperit fou retornat a la vida… En aquella arca se salvaren a través de l’aigua unes poques persones, vuit en total, i l’aigua prefigurava el baptisme que ara us salva…

                                   *******************************

EVANGELI SEGONS S. MARC 1,12 – 15.- En aquell temps, l’Esperit empenyé Jesús cap al desert, on passà quaranta dies, temptat per Satanàs…Desprès d’haver estat empresonat Joan, Jesús es presentà a Galilea predicant la Bona Nova de Déu; deia: “Ha arribat l’hora i el Regne de Déu és a prop, CONVERTIU-VOS I CREIEU EN LA BONA NOVA”.

PARAULA DEL SENYOR ————–LLOANÇA A VOS – OH CRIST

            Gràcies, Senyor, per fer una aliança amb nosaltres. Volem escoltar-te a Tu i no els capricis del nostre cor. Volem col.laborar amb Tu a fer real la teva salvació. Volem proclamar que ets un Déu de vida. Gràcies per portar-nos la llum de la resurrecció.            

                                   BON DIUMENGE DE QUARESMA

P. Francesc Balauder, s.d.b.  

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 21 de febrer de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.