Diumenge 2n d’Advent

“Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí.” Aquesta és la crida que avui ressona en la nostra celebració. Allà, al riu Jordà, aquell personatge sorprenent que es deia Joan Baptitsta reuneix al seu volatn gent de tota mena, que se senten atrets per la força de la seva paraula i per la sinceritat de la seva vida d’home entregat a Déu. Nosaltres també, com tants jueus de fa dos mil anys, volem avui escoltar aquesta paraula que ens crida a convertir-nos per preparar la vinguda del Senyor.

L’Advent no és propiament un temps penitencial, ho sabem prou bé. Hem de saber diferenciar-lo de la Quaresma, tot i que tenen punts en comú com a temps forts que són de cara a preparar festes solemnes importants.

L’Advent és una crida a revifar l’esperança enmig d’un món que no hi convida gens. Les esperances són fugisseres, de curta volada, s’acaben ràpidament i deixen defraudat. I com que no hi ha esperança, a voltes, senzillament, anem vivint sense res que ens porti a anar més enllà. Esclaus del nostre present.

L’Advent ens diu que hem de viure amb l’esperança certa que és Déu qui farà que la vida humana sigui plena de felicitat i de pau per a tothom.

2n diumenge d'Advent. Ermita de Santa Rita, Mataró. Foto: Montse López Figueroa.

2n diumenge d’Advent. Ermita de Santa Rita, Mataró. Foto: Montse López Figueroa.

4 de desembre de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.