Diumenge de Rams

Diumenge de Rams

Estimats feligresos i amics de Santa Rita

Tots estem al corrent de la situació per la que estem passant des de ja fa algunes setmanes. És la raó per la que tampoc avui DIUMENGE DE LA PASSIÓ o de RAMS podrem celebrar amb tota solemnitat el començament de la SETMANA SANTA 2020. Ara bé, a nivell personal, en família, nosaltres creients, acompanyarem Jesús en la seva solemne entrada a la ciutat de Jerusalem i resarem o cantarem el mateix que els infants hebreus aclamaven el Senyor tot portant palmes i branques d’olivera: “Beneït el qui ve en nom del Senyor; hosanna a dalt del cel”.

EVANGELI de S. MATEU 21, 1 – 11.- “Molta gent entapissava el camí amb els seus mantells, altres tallaven branques dels arbres per encatifar el camí i la gent cridava: “Hosanna al Fill de David. Beneït el qui ve en nom del Senyor. Hosanna a dalt del cel”. Quan hagué entrat a Jerusalem, s’agità tota la ciutat. Molts preguntaven:”¿Qui és aquest? La gent que anava amb ell responia: “ És el Profeta Jesús, de Natzaret de Galilea”.

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Germans, nosaltres no tenim necessitat de preguntar: “¿QUI és aquest?” Ho sabem prou bé. Pocs dies més tard, aquesta mateixa gent que aclamava Jesús, el veurà passar pel davant de les cases del jueus conduït a la mort, i una mort injusta. Ja no se sentiran les aclamacions del poble…Un gran silenci envairà els carrers de la ciutat santa de Jerusalem.

Senyor, el teu coratge ens ha salvat. Ens has ensenyat a confiar en Déu, a lliurar-nos a les teves mans sense por. Avui et presentem la nostra conversió de cor com un fruit d’aquesta Setmana Santa. Que el teu Esperit ens doni la força necessària per complir la teva voluntat més enllà de l’èxit o del fracàs.

AMEN

Germans, us desitjo una fructuosa Setmana Santa

P. FRANCESC BALAUDER, sdb

Foto: Montse López Figueroa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.