Diumenge II de Pasqua

Benvolguts fidels i amics de SANTA RITA de Mataró,
Us presento la litúrgia d’aquest Diumenge II de Pasqua, tots nosaltres encara en confinament.
El Salm de la missa d’avui comença amb un càntic de lloança al Senyor Jesús: “Enaltiu el Senyor: Que n’és de bo. Perdura eternament el seu amor”. Es l’actitud de l’Església que celebra la Pasqua del seu Senyor ressuscitat d’entre els morts, penyora de la nostra resurrecció. ”La pedra que rebutjaven els constructors ara corona l’edifici. És el Senyor qui ho ha fet i els nostres ulls se’n meravellen”. I nosaltres ens unim a aquest cant de glòria en la lectura de l’Evangeli de sant Joan (Jn 20, 19 – 31), en la que Jesús, quan els deixebles eren a casa aquell mateix diumenge amb les portes tancades per por dels jueus, entrà, es posà al mig i els digué: “PAU A VOSALTRES”. Després els ensenyà les mans i el costat. El deixebles s’alegraren de veure el Senyor. Ell els tornà a dir: ”PAU A VOSALTRES”.
Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres. Llavors alenà damunt d’ells i els digué: Rebeu l’Esperit Sant. A tots aquells a qui perdonareu els pecats, els quedaran perdonats, però mentre no els perdonareu, quedaran sense perdó”.
Quan vingué Jesús, un dels dotze, no era allà amb els altres.
Ells li digueren:”Hem vist el Senyor”.
Ell els contestà:”Si no li veig a les mans la marca dels claus, si no li fico el dit dins la ferida dels claus, i les mans dins el costat, no m’ho creuré pas”.
Vuit dies més tard els deixebles també eren a casa…i Tomás també hi era. Jesús entrà …i digué a Tomás: ”Porta el dit aquí i mira’m les mans; porta la mà i posa-me-la dins el costat. No siguis tan incrèdul. Sigues creient”.
Tomàs li respongué: “SENYOR MEU I DÉU MEU” Jesús li diu: ¿“Perquè m`has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist”.
Germans, pel baptisme també nosaltres creiem en Jesús mort i ressuscitat. NO l’hem vist mai però creiem en la seva paraula de vida eterna.


PREGÀRIA: Gràcies, Senyor, però augmenta’ns la fe. Que siguem fidels a l’ensenyament dels nostres pastors, Que la participació en l’Eucaristia sigui l’aliment que ens manté ferms en el camí. AMEN.

Feliç diumenge segon de Pasqua
P. Francesc Balauder, sdb

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 19 d’abril de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.