Diumenge IV de l’any i sant Joan Bosco

BENVOLGUTS GERMANS,

Seguint l’Evangeli de Marc, llegim avui un fragment que parla de l’activitat de Jesús a Galilea i la primera reacció de la gent que ho veu. És aquí que Marc resumeix els punts fonamentals de l’actuació de Jesús. ENSENYA UNA DOCTRINA NOVA, ENSENYA AMB AUTORITAT I MANA ALS ESPERITS MALIGNES I L’OBEEIXEN

                                         ********************************

Del llibre del DEUTERONOMI 18, 15 – 20, Moisés digué al  poble: “El Senyor, el teu Déu, farà que s’aixequi d’enmig teu, d’entre els teus germans, un profeta com jo. Escolteu-lo….”Han fet bé de demanar-ho. Jo faré que s’aixequi d’enmig dels seus germans un profeta com tu, li posaré als llavis les meves paraules i ell els dirà tot el que jo li ordenaré”.

                                          *******************************

EVANGELI DE SANT MARC 1, 21 – 28 : A Cafar-Naüm Jesús anà en dissabte a la sinagoga i ensenyava. La gent s’estranyava de la seva manera d’ensenyar, perquè no ho feia com els mestres de la Llei, sinó amb autoritat…Hi havia un home posseït d’un esperit maligne que es posà a cridar: “¿per què et fiques amb nosaltres, Jesús de Natzaret? ¿Has vingut a destruir-nos? Ja sé prou qui ets: ets el Sant de Déu”. Però Jesús li digué; “Calla i surt d’aquest home”…Tots quedaren intrigats i es preguntaven entre ells: “¿Què vol dir això? Ensenya amb autoritat una doctrina nova: fins i tot mana als esperits malignes, i l’obeeixen”. I aviat la seva anomenada s’estengué per tota la regió de Galilea.

PARAULA DEL SENYOR——LLOANÇA  A VOS, OH CRIST!!

                                          *************************************

GERMANS, avui diumenge 31 de Gener, el calendari de l’Església universal celebra la festa de SANT JOAN BOSCO, FUNDADOR DELS SALESIANS I SALESIANES I DE LA FAMÍLIA SALESIANA estesa per tot el món. Pel fet de caure en diumenge celebrem  la litúrgia del diumenge IV de Durant l’Any, i la festivitat de Sant Joan Bosco pot celebrar-se  litúrgicament qualsevol altre dia de la setmana.

La vida de S. Joan Bosco apareix particularment marcada per les intervencions de la Divina Providència i per la presència de la Mare de Déu AUXILIADORA DELS CRISTIANS. Don Bosco va fundar la Societat de S. Francesc de Sales (SALESIANS(1859), l’Institut de les FILLES DE MARÍA AUXILIADORA (Salesianes), l’Associació de COOPERADORS SALESIANS com el germen del  que és avui en dia LA FAMÍLIA SALESIANA DE DON BOSCO, als qui va confiar LA CONTINUÏTAT DE LA SEVA OBRA.

          Va visitar Barcelona i Sarrià del 8 d’abril al 6 de maig de 1886:Va predicar al poble, va impulsar els Tallers Salesians, va preparar la vinguda de les  Filles de María Auxiliadora, va obrar diferents guaricions, va tenir el somni de les Missions Salesianes, va obtenir el do del cim del Tibidabo per a la construcció del Temple Expiatori al Sagrat Cor de Jesús. Morí a Torí el  31 de gener de 1888 i va ser proclamat Sant el dia de Pasqua de 1934. Joan Pau II el va proclamar Pare i Mestre de la Joventut el 24 de Gener de 1988.

PREGÀRIA.– Senyor, vos heu suscitat en S. Joan Bosco un pare i un mestre de la Joventut, que, sota el guiatge de la Verge Maria, va treballar sense fatiga per al bé de l’Església, susciteu en nosaltres la mateixa caritat pastoral, que ens empenyi a cercar el bé del jovent i a servir-vos constantment en ell. Per nostre Senyor Jesucrist, el vostre Fill, que amb vos viu i regna, Déu pels segles dels segles. AMEN.                   

BONA FESTA A TOTHOM

P. FRANCESC BALAUDER, s.d.b.                    

Foto: Montse López Figueora.

Mataró, 31 de gener de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.