Diumenge XIII

Benvolguts Germans i Fidels de sta Rita, a poc a poc anem fent via cap a la “nova normalitat! sense deixar de costat les normes establertes per les nostres autoritats pel que fa a la prudència i cura exacta del comportament del dia a dia.

De bell nou, ens retrobem per a fer el seguiment cristià del Senyor en aquest diumenge XIII de l’Any Ordinari. A la primera Lectura del Llibre dels Reis, el profeta Eliseu passa per la ciutat de Sunam on és hostatjat per una família que no té descendència. El profeta diu a la dona: “L’any que ve, per aquest temps, amanyagaràs un fill”.

A la segona Lectura, S. Pau en la seva carta als Romans, ens parla del poder admirable de ser batejats: “Si hem mort en Crist, creiem que també viurem amb ell. Sabem que Crist, un cop ressuscitat ja no mort més, la mort ja no té cap poder sobre ell….Igualment vosaltres, penseu que sou morts pel que fa al pecat, però viviu per a Déu en Jesucrist”.

EVANGELI de S. MATEU 10, 37 – 42

“Qui no pren la seva creu, no és bo per venir amb mi. Qui us acull a vosaltres, m’acull a mi” .- En aquell temps, Jesús digué els seus apòstols: “Qui estima el pare o la mare més que a mi, no és bo per venir amb mi. Qui estima els fills o les filles més que a mi, no és bo per venir amb mi. Qui no pren la seva creu i m’acompanya, no és bo per venir amb mi. Els qui vulguin guardar la vida en poder seu, la perdran, però els qui per causa meva l’hauran perduda, la retrobaran. Qui us acull a vosaltres, m’acull a mi, i qui m’acull a mi, acull el qui m’ha enviat….Qui acull un just perquè és just, tindrà la recompensa dels justos, i tothom qui doni un vas d’aigua fresca a un d’aquests petits, només perquè és el meu deixeble, us ho dic amb tota veritat, no quedarà sense recompensa.

PARAULA DEL SENYOR

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Senyor, ¿quantes vegades has vingut a casa nostra i no t’hem reconegut o no t’hem acollit com cal? T’hem deixat passar sense oferir-te un llit, una taula, una cadira o un llum…Ensenya’ns a renunciar per tenir les mans lliures i poder allotjar a casa nostra tants profetes anònims…

Bon diumenge a tothom!

P. Francesc Balauder, sdb                      

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 28 de juny de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.