Diumenge XV

Diumenge XV
Benvolguts Germans i Fidels de Santa Rita,
Donem gràcies a Déu de poder-nos retrobar, cada setmana, per aquest petit moment de reflexió i de pregària, acompanyant Jesús en el seu missatge evangèlic.

Avui, la parábola del Sembrador, ens arriba precedida del Profeta Isaïes que ens diu: “així com la pluja i la neu cauen del cel i no hi tornen, sinó que amaren la terra, la fecunden i la fan germinar…així serà la paraula que surt dels meus llavis: no tornarà infecunda sense haver fet el que jo volia”.
A l’EVANGELI de S. MATEU 13, 1 – 23, molta gent segueix Jesús. Estan cansats i s’asseuen vora el llac.
Era tanta la gent que es reuní entorn d’ell, que pujà a una barca i s’hi assegué. I com tantes altres vegades, els parlà en paràboles. I els deia: “El sembrador va sortir a sembrar…una part de le llavor caigué arran del camí, vingueren els ocells i se la menjaren. Una part caigué en un terreny rocós, on hi havia poca terra….i quan sortí el sol, amb la calor, s’assecà. Una part caigué entre els cards, però els cards van créixer i l’ofegaren. Una part caigué a la terra bona i donà fruit…Qui tingui orelles, que ho senti”.
Els deixebles s’acostaren i li preguntaren per què els parlava en paràboles…. Ell els digué: “Escolteu, vosaltres, què vol dir la paràbola del sembrador: “La llavor sembrada arran del camí vol dir que a tots aquells que ascolten la predicació del Regne però no l’entenen, el Maligne els pren la llavor sembrada en els seus cors. La llavor sembrada en un terreny rocós vol dir aquells que reben amb alegria la predicació del Regne, però només per un moment… La llavor sembrada enmig dels cards vol dir aquells que han sentit la predicació del Regne, però les preocupacions del món i la seducció de les riqueses l’ofeguen i no dona fruit.
La llavor sembrada en terra bona vol dir aquells que han sentit la predicació del Regne i l’han entesa i, per això dona fruit: o cent, o seixanta, o trenta”.
PARAULA DEL SENYOR – LLOANÇA A VOS, OH CRIST

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Gràcies, Senyor, per la teva Paraula. Ensenya’ns a preparar la terra del nostre interior per acollir-la com cal. Et demanem que el teu amor amari les nostres sequedats. Que la teva Saviesa transformi la nostra ignorancia en fertilitat.
Esperem amb paciència el moment de la collita, la manifestació de la teva Glòria, l’hora que serem plenament fills teus, quan siguem redimits i donem el fruit que correspon.
Gràcies, Senyor.
FELIÇ DIUMENGE A TOTS VOSALTRES
CUIDEU-VOS MOLT I NO OBLIDEU DE PORTAR LA MASCARETA
P. FRANCESC BALAUDER, sdb

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 12 de juliol de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.