Diumenge XVIII

Bon dia, benvolguts amics i fidels de Sta. RITA.
Voldria començar el comentari litúrgic d’aquest diumenge mirant enrere només 24 hores i esmentar la celebració ahir, dissabte, de la solemnitat de l’Apòstol Sant JAUME, patró d’Espanya. Germà de S.Joan, ambdós fills del Zebedeu, dues vides esmerçades al servei dels altres, fins arribar a acceptar la mort per seguir el seu MESTRE. Per molts anys als Jaumes.

I entrem ara al comentari de les Lectures d’avui diumenge XVII de l’Any.

En el Llibre dels Reis, 1Re 3, 5 – 12, el Senyor s’apareix a Salomó i li diu: “Digue’m què vols que et doni”. I Salomó li respongué: “Senyor, Vós m’heu fet rei a mi, servent vostre, perquè ocupés el tron de David, el meu pare…Feu al vostre servent la gràcia de saber escoltar, perquè pugui fer justícia al vostre poble i destriar el bé del mal”…Al Senyor, li agradà que Salomó li hagués demanat això, i li digué: ..”et donaré això que demanes: et faré tan prudent i sagaç que ni abans de tu ni després ningú no se’t podrà comparar”.

A la Carta de S.PAU als cristians de Roma 8, 28 – 30, els diu: “nosaltres sabem que Déu ho disposa tot en bé dels qui l’estimen, dels qui ell ha cridat per decisió seva…Ell que els havia destinat, els crida, els fa justos i els glorifica”.

EVANGELI DE S. MATEU, 13, 44 – 52 .- En aquell temps, Jesús digué a la gent: “Amb el Regne del cel passa com amb un tresor amagat en un camp. L’home que el troba, el deixa amagat i, content de la troballa, se’n va a vendre tot el que té i compra aquell camp.

També passa amb el Regne del cel com amb un comerciant que buscava perles fines. El dia que en trobà una de molt preu, anà a vendre tot el que tenia i la comprà. Heu entès tot això? Li responen: ”Sí que ho hem entès”.

PARAULA DEL SENYOR – LLOANÇA A VOS, OH CRIST

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Com el rei Salomó, et demanem, Senyor, que ens concedeixis la saviesa per saber escoltar els altres, els discerniment per destriar el bé del mal, la prudència per gestionar els nostres recursos, la sagacitat per trobar i reconèixer el tresor amagat, la perla preciosa.

Ajuda’ns a no caure en la temptació del miratge de les riqueses…del frau de les victòries passatgeres, de la mentida de creure’ns que som els millors…Volem apreciar els teus manaments. Volem ser imatges del teu Fill que ho va donar absolutament tot, perquè és l’autèntica Saviesa que sap què val la pena de debò.

Concedeix-nos, Senyor, la força de seguir el teu Fill i la perseverança per no abandonar mai el seu camí. AMEN.

BON DIUMENGE A TOTS VOSALTRES

P. Francesc Balauder, sdb

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 26 de juliol de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.