Diumenge XXII

Benvolguts Germans i Fidels de Santa Rita, només dos dies i harem tancat el mes d’AGOST sense tenir una idea massa clara del que seran els quatre mesos fins a tancar definitivament l’any 2020. La lluita contra el COVI – 19 segueix incansable. Gran part d’aquesta lluita l’hem guanyada ja. No podem baixar les mans: constància i responsabilitat han de ser la nostra consigna de sempre. Ho cantem sovint quan celebrem l’Eucaristia: “LA NOSTRA ESPERANÇA ÉS EL SENYOR: CONFIEM EN SA PARAULA”.

LECTURA DEL PROFETA JEREMIES 20, 7 – 9. – El Profeta ha acceptat de Déu la feina de ser Profeta…però ell n’està ben cansat: la gent passa el dia divertint-se a costa seva: “tothom es riu de mi”. I pensa: “No en vull parlar més, no diré res més en nom d’ell” (del Senyor), però llavors sentia en el meu cor un foc que cremava…”Tot jo tinc set de Vós, Senyor, Déu meu”.

CARTA DE S. PAU ALS CRISTIANS DE ROMA 12, 1 . 2.- “No us emmotlleu al món present; transformeu-vos renovellant la vostra manera de veure les coses, perquè pugueu reconèixer quina és la voluntat de Déu: reconèixer allò que és bo, agradable a Déu i perfecte”.

EVANGELI DE S.MATEU 16, 21 – 27

Jesús començà a deixar entendre als deixebles que havia d’anar a Jerusalem, que havia de patir molt de part dels notables, dels grans sacerdots i dels mestres de la Llei, i que havia de ser mort i de ressuscitar el tercer dia…Pere es posà a renyar-lo: “De cap manera, Senyor: a Vós això no us pot passar”. Jesús es girà i li digué: “Fuig d’aquí, Satanàs!…No penses com Déu, sinó com els homes”. I Jesús digué als seus deixebles: “Si algú vol venir amb mi, que es negui ell mateix, que prengui la seva creu i m’acompanyi. Qui vulgui salvar la seva vida la perdrà, però el qui la perdi per mi, la retrobarà. ¿Què en trauria l’home de guanyar tot el món si perdia la vida? Perquè el Fill de l’Home ha de venir en la glòria del seu Pare, voltat dels seus àngels i ell pagarà cadascú segons les seves obres.”

PARAULA DEL SENYOR —– LLOANÇA A VÓS, OH CRIST!

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Gràcies, Senyor per la Paraula que ens adreces a través del teu Fill, dels Profetes i dels Apòstols. Que el teu Esperit ens ajudi a reconèixer el que és bo, agradable, perfecte als teus ulls i ens doni forces per acomplir-lo. AMEN.

MOLT BON DIUMENGE A TOTHOM

P. FRANCESC BALAUDER, sdb

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 30 d’agost de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.