Diumenge XXIII

Benvolguts Germans i fidels de Sta. RITA.

Amb el mateix sentiment de sempre ens retrobem els CRISTIANS, SEGUIDORS DEL MATEIX SENYOR, que venim a DONAR GRÀCIES A DÉU…estem vius. I escoltem la PARAULA DEL SENYOR QUE ENS PARLA: és la seva veu i nosaltres som els mateixos de sempre. I de tot cor diem GRÀCIES = LA SANTA MISSA.

Déu ens ha parlat avui a través del Profeta Ezequiel i ens ha dit: “Quan sentis dels meus llavis una paraula, els has d’advertir que aquesta paraula ve de mi”. Ho hem sentit i ho cantem en el Psalm 94: “TANT DE BO QUE AVUI SENTÍSSIU LA MEVA VEU: NO ENDURIU ELS VOSTRES CORS”. Ja sabem doncs el que hem de fer.

Sant PAU, en la seva Carta als cristians de Roma ens diu el que hem de fer si volem ser dignes de la vida eterna: “QUI ESTIMA ELS ALTRES HA DE CUMPLIR LA LLEI”…..ESTIMA ELS ALTRES COM A TU MATEIX”.

EVANGELI DE S. MATEU 18, 15 – 20

També Jesús ens ajuda a saber el que hem de fer: “Si el teu germà peca, ves a trobar-lo i parleu-ne vosaltres dos sols”. “Us ho dic amb tota veritat: tot allò que lligareu a la terra quedarà lligat al cel i tot allò que deslligareu a la terra, quedarà deslligat al cel.

Us asseguro també que si dos de vosaltres aquí a la terra s’atenen a demanar alguna cosa, el meu Pare del cel els la concedirà perquè on n’hi ha dos o tres reunits en el meu nom, jo soc enmig d’ells”.

I aquí, germans, sí que entrem en matèria. Reconeixem que no estem sols a la vida. Ens cal l’acompanyament de les persones amb qui vivim. Devem fer de manera que puguem facilitar a tothom com poder viure en pau i sentir-nos feliços i també de fer feliços a tots els qui ens envolten. Per als qui viuen en comunitat, que el Senyor ens doni la força de construir relacions fraternes. I també per tots els qui viuen en famílies, que tinguem el valor de saber facilitar les relacions fraternals. Quantes coses podríem arribar a resoldre si fóssim més sincers, més humils, més discrets, més pràctics, més realistes….més persones que es coneixen, es perdonen i s’estimen de debò. Tant de bo que avui sentíssiu la seva veu: “No enduriu els vostres cors”.

PARAULA DEL SENYOR. LLOANÇA A VOS, OH CRIST

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Senyor, gràcies per JESÚS, perquè ell ha estat el sentinella que tu has posat al nostre costat per advertir-nos dels nostres errors. Ens ho diu a cau d’orella, en la intimitat de la nostra consciència però també en la companyia dels nostres germans. Ensenya’ns a valorar la comunitat, a tenir coratge per corregir els altres, a ser humils per deixar-nos corregir. No hi ha cap altra manera de construir unes relacions fraternes que ens facin millorar. Que el nostre únic deure sigui el d’estimar-nos el uns als altres tal com ens estimem a nosaltres mateixos. Amen.


FELIÇ DIUMENGE!


P. FRANCESC BALAUDER, sdb

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 6 de setembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.