Diumenge XXIV

Benvolguts Germans i Fidels de Santa Rita, a molt poques hores d’haver començat la celebració de la DIADA 2020, em plau saludar-vos de bell nou i desitjar-vos una molt feliç FESTA NACIONAL amb la mascareta ben posada, la deguda distància de les persones amb les que parleu i sobretot, les mans ben rentades i ben netes. És pel bé nostre personal que ho fem, però també de tots aquells que conviuen amb nosaltres de la manera que sigui. Tots ens ajudem: també això és caritat cristiana; una manera de posar en pràctica el mandat del Senyor: “estimeu-vos els uns als altres”.

El LLIBRE de Jesús, fill de Sira, 27, 30 – 28,7 ens diu: “Perdona als altres el mal que t’han fet, i Déu et perdonarà els pecats quan tu el preguis. L’home que s’irrita contra un altre home, ¿com pot esperar que el Senyor li retorni la salut?…Recorda’t dels manaments i no seràs rancorós amb els altres”.

I cantem el Salm 102:”El SENYOR ÉS COMPASSIU I BENIGNE, LENT PERAL CÀSTIG, RIC EN L’AMOR”.

S. PAU, EN LA SEVA CARTA ALS CRISTIANS DE ROMA 14, 7 – 9, els diu:

“Germans, cap de nosaltres no viu ni mor per a ell mateix: mentre vivim, vivim per al Senyor, i quan morim, morim per al Senyor…Tant si vivim com si morim, som del Senyor”…

EVANGELI DE SANT MATEU 18, 21 – 35.- Pere preguntà a Jesús: “Senyor,¿quantes vegades hauré de perdonar al meu germà el mal que m’haurà fet? ¿Set vegades?” Jesús li respon: “No et dic set vegades, sinó setanta vegades set”.

“Per això passa amb el Regne del cel com amb un rei que va voler demanar comptes als qui ocupaven els llocs de govern. Tot junt començava, ja li van presentar un dels seus ministres que li devia deu mil milions. Com que no tenia res per pagar, el rei va manar que venguessin tots els seus béns i a ell mateix……Però ell se li llança als peus i li deia: Tingueu paciència i us ho pagaré tot…El rei, se’n compadí, i el deixà lliure…Quan sortia trobà un dels seus col·legues que li devia uns quants diners, l’agafà i l’escanyava dient: paga’m tot el que em deus…Ell no en va fer cas i el va tancar a la presó. El rei el cridà i li digué:”¿No t’havies de compadir del teu col·lega com jo m’havia compadit de tu?

Llavors el rei el posà en mans dels botxins…Això farà el meu Pare celestial si cadascú no perdona de tot cor el seu germà”.

Senyor, allò que hem rebut gratuïtament ho hem de donar de franc per amor al teu nom.

Bon diumenge!

P. FRANCESC BALAUDER, SDB

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 13 de setembre de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.