Diumenge XXVI

Benvolguts Germans i Fidels de Santa Rita, de Mataró. Tots estem al corrent

de l’estat actual de l’epidèmia en el nostre país i de les dràstiques mides que s’estan prenent per lluitar contra els seus efectes entre la població. Hem de seguir renovant els nostres esforços per assolir més tranquil·litat i seguretat d’esperit. És aquesta la intenció que posem en la celebració d’aquest diumenge.

La celebració d’aquest diumenge s’obre amb una pregària de petició treta del llibre de Daniel,3: “Senyor, hem pecat, no hem escoltat els vostres manaments.

Tot el que ens heu fet ho heu fet amb justícia. Ara, Senyor, sigueu bondadós amb nosaltres i glorifiqueu el vostre nom”.

Ezequiel 18, 25 – 28, a la primera lectura, Déu parla al poble d’Israel : “Escolta bé això que et dic:¿No és la vostra manera d’obrar i no la meva, la que va desencaminada? Si el just deixa d’obrar el bé, comet el mal i mor, morirà per culpa seva. Però si el pecador es converteix i deixa de fer el mal, salvarà la seva vida…” 

I Sant Pau, en la carta als cristians de Filips,  els diu: “Jesús, que era de condició divina…es va fer no res, fins a prendre la condició d’esclau. Havent-se fet semblant als homes, i començant de captenir-se  com un home qualsevol, s’abaixà i es feu obedient fins a acceptar la mort i una mort de creu”.

EVANGELI de Sant MATEU, 21, 28 – 32.- “Un home que tenia dos fills va dir al primer: ves a treballar a la vinya, avui”. Ell digué: “No hi vull anar”. Però després, se’n penedí i hi anà. El pare digué el mateix al segon fill i aquest li respongué: “Hi vaig de seguida”. Però no hi anà. Quin d’aquests dos va fer el que el pare volia? Li responen: “El primer”. Jesús els diu:” Us dic que els publicans i les dones de mala vida us passen al davant perquè ha vingut Joan i vosaltres no l’heu cregut mentre que els publicans i les dones de mala vida sí que l’han cregut. I vosaltres, ni  després de veure això, encara no us en penediu ni voleu creure’l”.

    

REFLEXIÓ I PREGARIA.- Senyor, Tu no vols la mort del pecador sinó que es converteixi i visqui. Ens has cridat a treballar a la teva vinya, a col·laborar en l’obra de la salvació. Et demanem perdó perquè sovint rebutgem el camí que ens proposes. Diem que sí amb els llavis però el nostre cor s’allunya de Tu.

Que el teu Esperit ens ajudi a creure en els teus enviats, a reconèixer els nostres pecats, a penedir-nos del mal que fem. Aleshores podrem rebre el teu perdó i participar del banquet del teu Regne. AMEN.

            
Molt bon diumenge a tothom

P. FRANCESC BALAUDER, sdb

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró. 27 de setembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.