Diumenge XXVII

Benvolguts Germans i Fidels de Sta. RITA. Sota la protecció de S. FRANCESC d’ASSÍS que celebrem avui, ens retrobem per a celebrar el dia del Senyor: l’escolta de la Paraula de Déu, la celebració de l’Eucaristia, la pregària sincera al Senyor, l’acció de gràcies per tot el que som i tenim.

Per als jueus la imatge de la vinya resultava molt propera a la seva experiència: els camps del lloc on vivien eren el paisatge característic del seu entorn. A taula no hi podia faltar el vi. Jesús pren aquesta imatge per descriure la reacció dels jueus o de la humanitat quan Déu beneeix.

ISAÏES 5, 1 – 7 diu: “dedico aquest cant al meu estimat, cant de l’enamorat a la seva vinya. La cavà, la netejà de pedres, hi plantà els millors ceps, construí una torre de guàrdia i hi va fer un cup tallat a la roca. Esperava que li donaria bon raïm, però li donava raïms agres. ¿Què podia fer per ella que no ho hagi fet?

¿Per què em dona raïms agres quan jo n’esperava bon raïm? Doncs, ara us diré què penso fer a la meva vinya: ja no la podaran ni la cavaran, hi creixeran argelagues i cards i manaré als núvols que no hi deixin caure la pluja….N’esperava justícia, però no hi veu sinó injustícies; n’esperava bondat però hi sent el clam dels oprimits”

PARAULA DE DÉU – US LLOEM, SENYOR

EVANGELI SEGONS S. MATEU 21, 33 – 43

Un propietari plantà una vinya, la voltà d’una tanca, hi cavà un cup, hi construí una torre de guàrdia…Envià els seus homes per recollir-ne els fruits però aquells vinyaters els van agafar, i a un, li van pegar, a un altre el van matar, a un altre el van treure a cops de pedra. Ell envià més homes però els tractaren igual…Finalment els envià el seu fill però ells digueren: ”aquest és l’hereu: matem-lo i ens quedarem l’heretat”…Quan torni l’amo de la vinya, ¿què farà amb aquells vinyaters? Li responen : “Farà matar aquells mals homes i passarà la vinya a uns altres que li donin els fruits de la verema”. Jesús els diu:¿No heu llegit allò que diu l’Escriptura: la pedra que rebutjaven els constructors ara corona l’edifici?…Per això us dic que el Regne de Déu us serà pres i serà donat a un poble que el farà fructificar”.

PARAULA DEL SENYOR – LLOANÇA A VOS, OH CRIST

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Senyor, ensenya’ns a fer-nos responsables de la tasca que en has encarregat; a implicar-nos, sense apropiar-nos-hi; a treballar-hi de valent, sense enorgullir-nos, a ser despresos amb els fruits que no ens pertoquen. Gràcies per fiar-te de nosaltres i deixar en les nostres mans el conreu de la teva vinya. Gràcies, Senyor. AMEN.


Bon diumenge a tothom i Felicitats als qui porten el nom de
FRANCESC D’ASSÍS

P. Francesc Balauder, sdb

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 4 d’octubre 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.