Diumenge X de durant l’any

Els diumenges són la festa primordial. Són els dies que primer es començaren a celebrar: les primeres comunitats es reunien, seguint el ritme que Jesús els havia marcat, cada primer dia de la setmana per a partir el pa. D’aquesta manera actualitzaven la mort redemptora i resurrecció vivificadora de Crist. Cada diumenge celebrem el mateix: Jesús ha ressuscitat i continua present entre nosaltres en la seva existència gloriosa. És el dia, no tant que nosaltres li dediquem, sinó que ell ens dedica a nosaltres, amb el regal de les seves  “aparicions” el primer dia de la setmana, com als deixebles.

ermita Sta Rita mataro 5 maig 16L’evangeli d’aquest diumenge ens relata la resurrecció. L’acció de Jesús és molt simple: arriba, s’acosta al fèretre. Diu al jove difunt que s’aixequi i l’entrega a la seva mare.

Destaca, doncs, per un costat, la senzillesa amb què actua Déu. Jesús no es presenta en la nostra vida d’una manera complicada. I això ho haurem de tenir en compte per poder descobrir la seva mà poderosa en nosaltres.

I per un altre costat, l’evangeli ens revela la identitat divina de Jesús. Jesús actua sense invocar la força divina: toca el fèretre i d’adreça al jove tot manant que s’aixequi, manifestant que ell és Déu. I així diuen: Déu ha visitat el seu poble.

5 de maig de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.