II Diumenge després de Nadal

Benvolguts Germans de SANTA RITA – MATARÓ, us escric aquest butlletí litúrgic dominical a molt poques hores d’haver encetat el nou any 2021. Deixeu-me doncs que us expressi els meus desitjos  personals, però que també ho són els de tots vosaltres, d’un feliç ANY NOU 2021, d’agraïment sincer a Déu per tot el que hem viscut durant l’any passat, i també per la gràcia d’aquest any 2021 en el que esperem la solució al greu problema de l’epidèmia del “Coronavid -19”. El nostre pensament s’adreça directament al record de tots el nostres germans i germanes víctimes de l’epidèmia, pels qui oferim al Senyor les nostres fervoroses i sinceres pregàries.

                             ****************************************

EVANGELI SEGONS  S. JOAN 1, 1 – 18.- Al principi ja existia el qui és la Paraula. La Paraula era amb Déu i la Paraula era Déu…Per ell tot ha vingut a l’existència…Tenia en ell la Vida, i la Vida era la Llum dels homes. La llum resplendeix en la foscor però la foscor no ha pogut ofegar-la.

Existia el qui és la Llum veritable…Era present al món, al món que li deu l’existència, però el món no l’ha reconegut. Ha vingut a casa seva, i els seus no l’han acollit. Però a tots els qui l’han rebut, als qui creuen en el seu nom, els concedeix poder ser fills de Déu…El qui és la Paraula es va fer home i plantà entre nosaltres el seu tabernacle i hem contemplat la seva glòria, que li pertoca com a fill únic del Pare ple de gràcia i de veritat.

PARAULA DEL SENYOR  ——  LLOANÇA A VOS, OH CRIST

                               ******************************************

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Gràcies, Pare, per desprendre’t del teu Fill i deixar que habités entre nosaltres. T’importem tant que vas ser capaç de renunciar a qui més estimes per apropar-te a nosaltres. Gràcies per inspirar aquestes paraules tan belles i sàvies a l’evangelista sant Joan; ens revelen la profunditat del misteri del naixement de Jesús i la Vida a la qual hem estat cridats.

                     Gràcies, Jesús, per compartir amb nosaltres la nostra condició humana i, alhora,  la teva filiació divina; per acomplir la voluntat del Pare i no guardar-te només per a Tu aquest privilegi.  Que el teu Esperit ens il·lumini per albirar la teva presencia en els sagraments, en la Paraula, en els germans i en els que pateixen; així podràs fer estada en la nostra vida.

Gràcies, Senyor.

                                                        Bon diumenge a tots vosaltres

                                     *************************************

DIMECRES 6 de Gener, EPIFANIA DEL SENYOR

P, Francesc Balauder, s.d.b.

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 3 de gener de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.