4rt Diumenge d’Advent

Benvinguts Germans, encetem avui la darrera setmana de l’Advent 2020. El Salm responsorial de la missa d’avui és un cant de lloança i d’acció de gràcies pel Nadal que celebrarem divendres que ve, NADAL: “Senyor, cantaré tota la vida els vostres favors. D’una generació  a l’altra anunciaré la vostra fidelitat”.

                                               ***********************

Carta de S. PAU als cristians de Roma 16, 25 – 27, “Germans: Glòria a aquell qui té el poder de confirmar-vos en el Bona Nova que us anuncio, en allò que proclamem de Jesucrist , i que és la revelació del pla de Déu, amagat en el silenci dels segles, però que ara ha sortit a la llum, per la decisió del Déu etern, d’acord amb els escrits profètics…Glòria a Ell eternament per Jesucrist. Amen”.

                                 *****************************************

EVANGELI segons sant LLUC 1, 26 -38.- En aquell temps, Déu envià l’àngel Gabriel a un poble de Galilea anomenat Natzaret per dur un missatge a una noia,

promesa amb un descendent de David, que es deia Josep, i el nom de la noia era Maria. L’àngel entrà  a casa d’ella i li digué: “Déu te guard, plena de gràcia, el Senyor és amb tu”. Ella es torbà en sentir aquestes paraules…”No tinguis por, Maria…Tindràs un fill i li posaràs el nom de Jesús…Serà gran i l’anomenaran Fill-de-l’Altíssim”. Maria preguntà a l’àngel: “¿Com pot ser això, si jo no tinc marit?”

L’àngel li respongué: “L’Esperit Sant vindrà sobre teu, i el poder de l’Altíssim et cobrirà amb la seva ombra; per això el fruit sant que naixerà, l’anomenaran Fill de Déu. També la teva parenta, Elisabet, ha concebut un fill a la seva edat; ella que era tinguda per estèril ja es troba al sisè mes, perquè a Déu res no és impossible”. Maria va respondre: Sóc l’esclava del Senyor: que es compleixin en mi les teves paraules”. I l’àngel es va retirar.

              PARAULA DEL SENYOR       —–    GLÒRIA A VÓS, OH CRIST

                                 *************************************************

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Senyor, gràcies per fer de nosaltres un casal on habita la teva presència. Et demanem de ser capaços, com Maria, de deixar que s’acompleixi la teva Paraula, de ser esclaus per trobar l’autèntica llibertat.

                            Volem que ocupis el tron del nostre cor perquè sabem que res ni ningú podrà acabar mai amb el teu regnat: ni la malaltia, ni la fam, ni la persecució, ni la mort. Que el teu Esperit Sant no deixi de clamar mai dins del cor que Tu ets el nostre PARE.

                                   FELIÇ QUART DIUMENGE d’ADVENT

ESPEREM VOSTRA VINGUDA: NO TARDEU, SENYOR JESÚS

 VENIU  A ALLIBERAR-NOS: NO TARDEU, SENYOR JESÚS 

P. FRANCESC BALAUDER, s.d.b.

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 20 de desembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.