Jesús allibera del mal

L’Evangeli de sant Marc ens diu que Jesús ensenyava amb autoritat. És plenament coherent amb el que diu i amb el que fa. Aquest és el seu ensenyament. Comença sacsejant, alliberant, reestructurant la persona. Una fe acrítica o immadurs pot ser també una addicció destructiva i despersonalitzadora. Jesús treu de nosaltres tot verí que ens ensopeix.

Jesús allibera del maligne: la vinguda del Regne de Déu es manifesta en la derrota del dimoni, prescindint ara del significat que l’evangeli dona a les paraules ‘dimoni’, ‘diable’, ‘satanàs’, el que és inqüestionable és l’existència del mal. Existeix en el món en forma de violències, injustícies, odis, venjances, enganys, abusos,..

I també el mal és present en el cor de tota persona humana en forma d’egoisme, orgull, enveges,…

Jesucrist ha vingut a lluitar contra el mal. I aquesta batalla la lliura també en el nostre cor. Constantment sentiré dintre meu la pugna entre el bé i el mal.

Aquests són els dimonis expulsats -la victòria dels seguidors de Jesús sobre el mal- els qui han de proclamar a crits la presència alliberadora de Jesús en la nostra vida.

28 de gener de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.