La festa de Nadal

ermita Sta Rita mataro nit de nadal 15Cada comunitat té unes tradicions molt arrelades, però els temps estan canviant i això afecta especialment les celebracions de Nadal. La missa del gall ha tingut, ia molts llocs té encara, una gran participació de la comunitat cristiana. Però el fet que moltes comunitats estiguin formades per persones grans, que ja no surten a la nit, i que s’hagi estès el costum de fer un gran sopar en família, acompanyat pel fet de la secularització de la nostra societat, ha portat a l’empobriment de la missa de la nit d’algunes parròquies.

Per altra banda, cada vegada són més els preveres que han de celebrar el Nadal en diverses esglésies. Tot plegat ha fet que anés prenent més relleu la missa de la Vigília, quan ja s’ha fet fosc, on s´hi convida especialment a les famílies que tenen nens a la catequesis. Alguns, simpàticament l’anomenen “la missa del pollet”. I en alguns llocs, aquesta ha passat a ser la missa més participada de Nadal.

Sigui el que sigui celebrem el Nadal amb molta alegria i que l’infant que neix a Belem es quedi sempre en cada un de nosaltres i en el nostre cor, tot l’any 2016.

Bon Nadal i un Any nou, ple d’amor i justícia.

24 de desembre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.