La Paraula era Déu

ermita Sta Rita mataro missa nadal 3 gen 16

El Pare Freixas oficiant la missa a l’ermita de Santa Rita. Foto: Montse López Figueroa

El clima i el tarannà de les festes nadalenques s’escau aquest segon diumenge de Nadal, què continua posant en relleu el misteri de Déu fet home, un misteri suficientment ampli i profund com per a dedicar-li uns quants dies més d’atenció i reflexió.

El fet de celebrar tantes festes seguides pot provocar que passem una mica per alt el sentit i el missatge de cadascuna d’elles.

Per amor ens destinà Déu a ser fills i filles seus per Jesucrist, segons la seva benèvola decisió, què dóna lloança a la grandesa dels favors que ens ha concedit en el seu Estimat.

I els desitjos nadalencs de Sant Pau s’expressen en les conegudes paraules: “Demano al Déu de nostre Senyor Jesucrist que us concedeixi els dons espirituals d’una comprensió profunda, perquè conegueu de veritat qui és ell; li demano també que il·lumini la mirada interior del vostre cor per a què conegueu a quina esperança ens ha cridat i quines riqueses de glòria us té reservades.”

L’Evangeli ens torna a oferir el conegut pròleg de l’Evangeli de Sant Joan: “Es tracta d’un himne confesional que expressa la fe en Crist com a Paraula eterna de Déu.”

3 de gener de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.