La Sagrada Família

Les festes nadalenques són, tal vegada, l’ocasió en què més es parla de la família. Per això, no resulta estrany que la litúrgia cristiana aprofiti aquest diumenge per a celebrar la festa de la Sagrada Família. Una festa que fou instituïda en el seu moment pel Papa Lleó XII, com una bona oportunitat per a reflexionar sobre aquesta petita comunitat de vida i d’amor que és la família. Crist va voler néixer en una família i la seva nativitat pot donar-nos una bona ocasió per analitzar, alhora, la dimensió eclesial de la família, com també la dimensió familiar de l’Església.

No cal recordar que avui la família es troba davant situacions noves, diverses i, a voltes, ermita Sta Rita 27 des 15conflictives, i per tant, l’objectiu de qualsevol reflexió haurà d’intentar contemplar un tipus de família que sigui autèntic, valuós i compromés.

I és que, malgrat tota la situació de crisi, continua sent cert que la família constitueix un àmbit privilegiat per a unes relacions humanes escollides des de la llibertat, gratificants i propicies per al desenvolupament personal, social i religiós de les persones. La família és escola d’amistat, d’estimació i de gratuïtat.

Que Maria, aquella dona del silenci i la pregària, què conservava la realitat en el seu cor, ens ajudi a saber discernir les coses i fer créixer les nostres famílies i les nostres comunitats.

27 de desembre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.