La Transfiguració del Senyor

Jesús puja al Tabor. Des del cim veu més bé el camí recorregut i el que ha de récorrer. Prega. Moisès i Elies conversen amb ell. Moisès sap prou bé què és anar durant anys pel desert, amb fam, set i calor. De tant en tant un generós raig d’aigua i el mannà de cada dia. Temptació de mirar enrere, por pel futur, un present insuportable. Elies, el profeta de foc, descobreix a l’Horeb que Déu actua amb la suavitat d’un ventijol. Dejunant, pregant i conversant amb Moisès i Elies, Jesús sap que va pel bon camí: el camí de la bondat, de la misericòrdia, de la humanitat.

Ara ve l’aprovació del Pare: aquest és el meu Fill, el meu Estimat, n’estic molt cofoi. Escolteu-lo! Sigueu com ell: apreneu a seguir cada moment el camí de l’amor, de la generositat, de la solidaritat. No he vingut a ser servit sinó a servir bo i donant la vida.

Pere, Joan i Jaume es troben amb Jesús tot sol. Moisès i Elies, la Llei i els Profetes, porten a Jeús. Un cop l’hem trobat, ja en tenim prou. Podem deixar el repòs d eles tres cabanes i continuar el camí fins a la fi.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.