L’any de gràcia del Senyor

Cada vegada que es proclama l’Evangeli a missa es compleix l’avui de Déu: “Això que avui sentiu contar de mi…” és “l’avui” de l’alliberament, “l’avui” de la festa, ja que avui Déu entra en els nostres cors, en la nostra vida quotidiana, encara que tots els patiments i els mals que ens envolten ens empenyin a no creure ni a esperar res de nou, a no creure que “l’avui” de Déu es pugui fer veritablement present.

L’any de gràcia del Senyor que Jesús proclama fa servir les paraules del profeta Isaïes, és la festa que ja ha començat, i que ja era anunciada al poble d’Israel pel sacerdot Estres, és la festa que ha d’arribar a tots els confins de la terra.

Tots els pobles del món esperen delerosos poder escoltar les paraules del Senyor, que “són esperit  i són vida”.

Jesús és el veritable Evangeli, la bona noticia dels pobres, desvalguts, captius, cecs i ermita Sta Rita mataro 24 gen 16oprimits, autèntic consol per a tots.

Amb la vinguda de Jesús s’inaugura un “Any de gràcia”, un “jubileu”, un any sant en el qual tots som alliberats del pecat i l’esclavatge formant un sol cos i batejats en un sol Esperit. Com diu el Papa Francesc, en la butlla de l’Any Sant Jubilar, “Déu és un pare que no es dóna mai per vençut fins a dissoldre el pecat.”

24 de gener de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.