L’Ascenció del Senyor

La festa de l’Ascenció no deixa de ser una festa de comiat. Per a la litúrgia que celebrem és un comiat doble: Jesús s’acomiada dels seus apòstols i nosaltres ens acomiadem del Temps Pasqual, tot i que el conclourem el proper diumenge amb la plenitud de l’Esperit Sant. Tenim en compte que en el nostre país, des de fa uns anys, hem passat a celebrar la festa de l’Ascenció en diumenge, ens trobem doncs, al penúltim diumenge del Temps Pasqual, passats els quaranta dies de la ressurrecció, quan Jesús torna al cel.

És un diumenge del Temps Pasqual en què celebrem una festa especial, la solemnitat deermita Sta Rita mataro 8 maig 16l’Ascenció, que cal posar en relleu també externament. Aquest penúltim diumenge pasqual té una especial connotació, ja que la terra s’uneix al cel en la persona de Jesús. Jesús tornant al Pare ens dóna l’esperança que també nosaltres un dia hi anirem, perquè com ens diu Jesús: “a la glòria on ha arribat el Cap, també el cos té l’esperança d’arribar-hi.”

La festa de l’Ascenció ens fa mirar cap al cel, és la fita de la nostra vida humana. No ens volem distreure tant amb els assumptes terrenals, sinó començar a mirar a Crist amb ell al cel.

8 de maig de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.