Les noces de Canà

Aquest temps de durant l’any ens permet redescobrir la gràcia del diumenge, el dia en el qual el Senyor ens pren de la mà com l’espòs a la seva esposa en el dia del casament.

ermita Sta Rita mataro 17 gen 16El diumenge s’assembla a aquelles noces de Canà, quan Jesús retorna l’alegria a aquells nuvis en convertir l’aigua en vi. Podríem comparar les sis piques de pedra als sis dies de la nostra setmana. Jesús demana que els omplim amb el millor de nosaltres mateixos, essent  l’aigua una suggerent imatge de l’esforç i del fidel compliment dels nostres deures quotidians impulsats per la força de l’Evangeli.

Només si seguim les indicacions del Senyor, aquesta aigua es convertirà en el vi nou que es renova setmanalment en la festa dominical.

Cada diumenge és Pasqua, el moment de màxima manifestació de Crist ressuscitat. Per això la litúrgia es vesteix de festa en aquest dia, entonant el cant de lloança a Déu, Pare, Fill i Esperit Sant. Ell surt com l’Espòs a l’encontre dels seus fills reunits en assemblea litúrgica formant la seva Església, reunida amb el Messies (l’Espòs), del qual provenen la gràcia i la veritat.

Aquest temps de durant l’any ens permet redescobrir la gràcia del diumenge, el dia en el qual el Senyor ens pren de la mà.

17 de gener de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.