Qui no està contra nosaltres, està amb nosaltres

Jesús fa un judici que trenca inèrcies: qui no està contra nosaltres, està amb nosaltres. Començava a plantejar-se una qüestió delicada, que ha estat viva en tota la història de l’Esglèsia: la valoració i la relació amb “els de fora”. I és viva avui en la nostra vida diària. Què pensar dels que no són cristians, dels que no van a missa, dels membres de les nostres famílies que se senten alluyats, que no es casen per l’Esglèsia o no bategen els fills…?

full ermita Sta Rita 27 set 15

La resposta de Jesús evoca un accent fonamental de l’experiència evangèlica. La comunitat cristiana està constituïda pròpiament per la participació de l’esperit de Jesús, esperit d’amor, de pau, de confiança en Déu, d’obertura generosa al bé dels altres. L’Esperit que anima les comunitats les fa obertes a l’obra del mateix Esperit més enllà d’elles mateixes. La frase de Jesús respon a la mateixa experiència radical de l’altra, aparentment contrària: “Qui no està amb mi, està contra mi. Qui amb mi no recull, escampa.”

Davant dels altres i de les seves necessitats, davant de la vida amb els seus reptes, només hi ha dues actituds: l’acolliment, el servei, la pau, que és l’obra de l’Esperit de Déu, o l’egoïsme i el tancament, que destrueixen l’obra de Déu entre nosaltres.

27 de setembre de 2015

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.