Reconèixer a Jesús

L’evangeli narra el testimoni que Joan fa de Jesús. El precursor afirma dues vegades que no coneix Jesús. Joan i Jesús eren cosins i ens preguntem: es coneixien? o el Baptista menteix? Joan el coneixia per ser de la familia. El coneixia també per la seva identitat divina? Aquesta només es coneix per revelació o pel testimoni. Per les nostres pròpies forces no podem conèixer la personalitat divina de Jesús. Ens enganyem i enganyem els altres si afirmem que el coneixem només a través dels mitjans humans. Joan va rebre la revelació quan l’Esperit es va posar sobre d’ell i va escoltar les paraules del Pare. Joan en dona testimoni.

Jesús no es va encarnar per ser conegut només per les seves obres humanes i socials. Va venir al món com a Fill de Déu i així va ser revelat a Joan en el Jordà. Ell dona testimoni de la seva persona i la seva missió.

El Baptista reconeix Jesús a partir d’un doble métode. Primer: el baptisme de Joan és preparatori i “després de mi ve un home que m’ha passat davant, perquè abans que jo, ell ja existia”. Segon: el coneixement que Joan té de Jesús l’adquireix progressivament. En primer lloc, n’era parent; després, confessa que batejarà en l’Esperit Sant. Posteriorment, el reconeix com a “Anyell de Déu”. Per últim, Joan empresonat, envia alguns dels seus deixebles a Jesús per preguntar-li: “Ets tu el qui ha de venir, o n’hem d’esperar un altre?” Jesús no va respondre directament, va dir als enviats: observeu els signes messiànics que faig. Joan va rubricar la seva creença en Jesús amb la seva sang.

15 de gener de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.