Tots Sants

ermita Sta Rita mataro 1 nov 15La solemnitat d’avui i la commemoració dels Fidels Difunts que la litúrgia celebra els dos primers dies de novembre, i que la pietat popular uneix com si es tractés d’una sola festa, contenen un missatge molt oportú i ple d’interès. La seva celebració ens permet redescobrir-nos com la part visible, en l’escenari del món, de la gran columna de pelegrins cap a Déu que constitueix la història de la humanitat sencera. I ens invita a viure la nostra vida com una marxa orientada cap a la meta feliç que és Déu.

S’ha dit dels homes del nostre temps que estem, sobretot, “maltalts de sentit”.

En aquestes circumstàncies, la solemnitat de Tots Sants ens permet prendre consciència que formem part de la humanitat sorgida de l’amor creador de Déu i, que vivim atrets per la seva presència en el nostre interior cap a aquesta meta, a la qual ja han arribat els qui ens han precedit en la fe i amb els qui esperem reunir-nos quan “acabi el nostre pelegrinatge per aquest món.”

L’esperança que ens infon la festa de Tots Sants ens permet, a més, d’integrar el gran obstacle per a l’esperança que suposa la mort, tan segura en la seva realitat com incerta en la seva hora.

Els fidels difunts dels quals fem memòria no han acabat en el no res que sembla amenaçar la nostra vida mortal i contingent. La presència dels sants ens permet recordar els difunts com “els benaurats que moren en el Senyor”, perquè les seves obres en la vida no han acabat en va, els segueixen després de la seva mort i, transformades per la misericòrdia de Déu, passen a formar aquesta vida eterna per a la qual Déu ens creà, i a la qual la Resurrecció de Jesús, el primogènit de tots els humans, el cap de fila d’aquesta marxa, ens ha obert el camí, esperant-nos al final del recorregut de la nostra vida.

1 de novembre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.