Transfiguració de Jesús

Davant Jesús transfigurat, els deixebles, Joan , Pere i Jaume, no sabien què dir, estavenermita Sta Rita mataro 21 feb 16 esglaiats. Pere s’atreveix a exclamar: “Qué bé que estem aquí!”, generós, volia construir tres cabanes, una per a Jesús, una altra per a Moisés i una altra per a Elies.

Sant Lluc explica que Jesús transfigurat parlava amb Moisès i Elies del que havia de succeir a Jerusalem, que era cap on s’encaminava Jesús amb els deixebles. De fet, sis dies abans de posar-se en marxa cap a Jerusalem, Jesús va anunciar als deixebles que, a Jerusalem, seria rebutjat, entregat, condemnat i mort. Però que al tercer dia ressuscitaria. No ho entenien. Pere s’hi oposava decidit i coratjós. Jesús el va reptar durament: “Aparta’t de mi, Satanàs, els teus pensaments no són pensaments de Déu.” Baixant de la muntanya, on havien contemplat Jesús transfigurat, tampoc ho entenien i discutien entre ells què volia dir amb això que ressuscitaria el tercer dia.

Potser també nosaltres, encara que coneixem el final de la història, no acabem d’entendre i restem perplexos davant la transfiguració de Jesús  gloriós, però parlant de passió, mort i ressusrecció. Més val no dir res. Adorar el misteri.

21 de febrer de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.