Vacances solidàries

Sense deixar de ser vacances, Jesús ens convida a unes vacances solidàries. Vol que les compartim amb ell i amb tothom.
«¿On comprarem pa perquè puguin menjar tots?» Fa falta un bon gruix de bitllets que no tenen. Felip pregunta i es respon. No és possible. Mentre ell fa números, el seu amic Andreu ha descobert un vailet que per si de cas duia un cabàs amb cinc pans i dos peixos. Poc o molt, el posa a disposició de Jesús.
I aquella generositat en mans de Jesús es multiplica meravellosament fins a nodrir tota aquella gentada afamada de paraula… i ara també de pa.
Amb ell tenim solucionat l’estat del benestar. Jesús no donarà a la gent allò que desitja sinó allò que necessita: la llum de la Paraula.
A la llum de la Paraula molts deixebles de Jesús comprendran que la solució de la fam i d’altres mancances no la té cap govern ni cap partit polític. Ve de la solidaritat generosa impulsada i confiada que posa a mans de Jesús el poc o molt que sap, pot o té: els seus cinc pans i dos peixos, uns euros, uns medicaments, un bric de llet. Els qui ho fan no s’empobreixen sinó que creixen com a persones i esdevenen, com a cristianes, la mà visible de Jesús avui.

El Pare Francesc Balauder oficiant la missa a l’ermita. Foto: Montse López Figueroa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.