1r Diumenge d’Advent

Benvolguts Germans, Feliç Any Nou Litúrgic d’ADVENT 2020.  

L’Església ens convida a viure el temps d’Advent amb una actitud de vetlla.

Passi el que passi, el 25 de desembre celebrarem el naixement del nostre Salvador. Cal estar atents al retorn de l’amo de la casa. En el cas de Nadal, de quina manera Déu es fa present en el nostre món. Que siguem capaços de veure en el nen de Betlem l’acompliment de les promeses fetes a Israel.

DEL LLIBRE DE ISAÏES, Is 63…Vós, Senyor, sou el nostre Pare i el vostre nom és, des de sempre, El-nostre – Redemptor, ¿per què deixeu que ens desviem dels vostres camins, que els nostres cors s’obstinin a no creure en Vós? Reconcilieu-vos amb nosaltres per amor dels vostres servents, per amor de les tribus que heu pres per heretat…

SALM RESPONSORIAL: Déu de l’univers, renoveu-nos, feu-nos veure la claror de la vostra mirada, i serem salvats.

DE S.PAU ALS CRISTIANS DE CORINT,  1Co 1, 3-9. Germans, us desitjo la gràcia i la pau de Déu, el nostre Pare, i de Jesucrist, el Senyor. …El testimoni que doneu de Crist, s’ha refermat tant entre vosaltres que no us manca cap mena de do, mentre viviu esperant la manifestació de Jesucrist, el nostre Senyor…Déu és fidel, i és Ell qui us ha cridat a viure en comunió amb el seu Fill, Jesucrist.

EVANGELI  SEGONS SANT MARC 13, 33 – 37, En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: “Estigueu atents, vetlleu. No sabeu quan vindrà el temps decisiu. L´home que se’n va a terres llunyanes, sortint de casa deixa els seus criats responsables de les tasques que confia a cadascun, i al porter li recomana que vetlli. Igual heu de vetllar vosaltres, perquè no sabeu quan tornarà l’amo de casa; no sabeu si vindrà al vespre, a mitjanit, al cant del gall, a la matinada. El tindreu aquí a l’hora menys pensada: mireu que no us trobi dormint. I això que us dic a vosaltres, ho dic a tothom: VETLLEU”.

                                            ******************************

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Gràcies, Pare, per acomplir les teves promeses anunciades a través dels profetes. Malgrat el nostre pecat, no ens has deixat a mercè dels nostres errors com les fulles seques que se’n du el vent. Tot i el teu poder i reialesa, has obert el cel i t’has abaixat per rescatar els homes de la mort. Per això ens has enviat el teu Fill unigènit. Ell és la nostra salvació. No volem estar adormits quan vingui a visitar-nos.

Que el teu Esperit ens desvetlli per tal que  et reconeguem quan vinguis a veure’ns.

                               FELIÇ PRIMER DIUMENGE D’ADVENT!

P. FRANCESC BALAUDER, s.d.b.

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 29 de novembre de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.