2n Diumenge d’Advent

Benvolguts Germans i Fidels de Sta. RITA, continuem el camí de preparació per Nadal. Avui, l’Evangeli de St. Marc comença amb la predicació de Joan Baptista. Per reconèixer el Messies en l’infant de Betlem necessitem la força de l’Esperit Sant, l’únic que dona testimoni del Fill juntament amb el Pare. Joan sap que Jesús és l’Anyell de Déu que lleva el pecat del món i que ens visita malgrat la nostra indignitat. Estiguem atents per a rebre aquesta Bona Notícia.

Del LLIBRE d’ISAÏES 40 1 – 11.- …Escolteu una veu que crida: ”Obriu en el desert una ruta al Senyor, aplaneu en l’estepa un camí per al nostre Déu. S’alçaran les fondalades i s’abaixaran les  muntanyes i els turons…Llavors apareixerà la glòria del Senyor i la veurà tothom alhora. La boca del Senyor ho ha dit.”

De la segona carta de St. PERE 2Pe 3, 8 – 14.- …El Senyor és pacient amb vosaltres perquè no vol que ningú es perdi, sinó que tothom arribi a convertir-se; però el dia del Senyor; arribarà inesperadament com un lladre. Aquell dia el cel fugirà amb un estrèpit espantós, els elements, abrandats, es desintegraran, i la terra quedarà al descobert amb tot el que hi han fet—Però nosaltres esperem un cel nou i una terra nova, on regnarà la justícia. Per tant, estimats, mentre espereu això, mireu que ell us trobi en pau, immaculats i irreprensibles.

                                    *************************************

EVANGELI DE SANT MARC 1,  1 – 8.- Comença l’Evangeli segons S. Marc:

En el profeta Isaïes  hi ha escrit això: ”Jo envio davant teu el profeta missatger perquè et prepari el camí. Una veu crida en el desert: Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí”. ..Joan predicava un baptisme de conversió, per obtenir el perdó dels pecats, i anaven de tot arreu a trobar-lo, amb tota la gent de Jerusalem, confessaven els seus pecats i es feien batejar per ell al riu Jordà. El vestit de Joan era de pèl de camell, es cobria amb una pell la cintura i s’alimentava de llagostes i de mel boscana. I predicava així: “Després de mi ve el qui és més poderós que jo, tan poderós que no sóc digne ni d’ajupir-me a deslligar-li la corretja del calçat. Jo us he batejat només amb aigua; ell us batejarà

amb l’Esperit Sant”.

                                          *******************************

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Senyor, gràcies pels teus missatgers que anuncien la Bona Nova, pels profetes que alcen la veu proclamant el teu perdó. Volem aplanar-te el camí. No som dignes de rebre’t a casa nostra, però ets gran  que t’has fet petit per acostar-te a nosaltres i fer-hi estada. T’esperem, Senyor. Seràs molt benvingut. Gràcies.

                                                      BON 2n DIUMENGE d’ADVENT

P. Francesc Balauder, s.d.b.

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 6 de desembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.