3r Diumenge d’Advent

“L’Esperit del Senyor Déu reposa sobre meu, perquè el Senyor m’ha ungit, m’ha enviat a portar la Bona Nova als desvalguts, a curar els cors adolorits, a proclamar als captius la llibertat, i al presos el retorn de la llum, a proclamar l’any de gràcia del Senyor”. Així comença, germans, la lectura del llibre d’Isaïes que acabem de llegir.

I S. Pau, en la seva carta als cristians de Tessalònica ens exhorta a viure sempre contents, a no cansar-se mai de pregar i de donar gràcies al Senyor. “Això és el que Déu vol de vosaltres en Jesucrist”.

                                       ***********************************

EVANGELI DE SANT JOAN 1, 6 – 28.-  Déu envià un home que es deia Joan. Vingué a donar testimoni de la Llum, perquè per ell tothom arribés a la fe…Quan els sacerdots i levites vingueren a interrogar-lo, el testimoni de Joan fou aquest: …”Jo no soc el Messies” Li preguntaren:! “Qui ets doncs? ¿Elies?” Ell els diu: “No el soc”. “¿Ets el profeta que esperem?” Respongué: “No”. “Hem de donar una resposta als qui ens han enviat:¿què dius de tu mateix?” Digué: Soc una veu que crida en el desert: ”Aplaneu el camí del Senyor, com diu el profeta Isaïes”.

Li preguntaren encara: “¿per què bateges, doncs, si no ets el Messies, ni Elies, ni el Profeta?” Joan els respongué: “Jo batejo només amb aigua, però tot i que no el coneixeu, ja teniu entre vosaltres el qui ve després de mi; jo no soc digne de deslligar-li la corretja del calçat”.  PARAULA DE DÉU.

                           *********************************************

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Gràcies, Senyor, per les paraules dels profetes, que ens anuncien, de nou, un any de gràcia per al teu poble, la Bona Nova de la teva salvació. Gràcies pel testimoni de Joan, pel seu ministeri que ens mostrà qui era l’Anyell de Déu. Gràcies per les persones que ens han fet veure el teu pas per les nostres vides.

Que l’Esperit que habita en nosaltres ens dugui a reconèixer que Tu ets l’únic SALVADOR. AMEN.

                                     *************************************

                                                                     BON 3r DIUMENGE d’ADVENT

P. FRANCESC BALAUDER, s.d.b.

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 13 de desembre de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.