4rt diumenge de Quaresma. El cec de naixement

La guarició del cec de naixement se’ns ofereix com una catequesi amb la qual ens endinsem en el misteri de Crist, llum del món, i en el misteri del baptisme cristià, en què els catecúmens són il·luminats per Crist i, amb Ell-Pasqua, passem de la condició d’esclaus a la llibertat de fills de Déu.

Es tracta d’una catequesi sobre Crist -qui és Jesús de Natzaret?-,  que és, alhora, una catequesi sagramental -què passa en la celebració dels sagraments pasquals?-.

La guarició de la ceguesa no ens és presentada com un miracle del qual un cec n’és el beneficiari, sinó com un signe que es dona al cec perquè arribi a veure en Jesús de Natzaret l’enviat de Déu: la guarició de la ceguesa és un signe per a que el cec cregui!

La incapacitat d’aquell home per veure la llum del dia representa la incapacitat de tot home per veure la llum de Déu que és Crist. Jesús: tots som aquell cec! Les diferències entre uns i altres no les estableix la ceguesa patida sinó la consciència que se’n té, ja que uns saben i reconeixen que no hi veuen, mentre que altres, tot i ser cecs, diuen que hi veuen.

 

 

26 de març de 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.