Baptisme del Senyor

L’experiència de Jesús després de rebre el baptisme de Joan marcarà tota la seva vida pública i donarà un nou sentit a aquest ritual de purificació. Així la gent es preparava per a la vinguda del Messies. En canvi, en sortir Jesús de l’aigua, es revela que Déu és el seu Pare i que es complau en ell. És el seu Fill estimat.

A partir d’aquest moment, la seva predicació i els signes que l’acompanyen aniran dirigits a transmetre l’Amor Paternal que ha experimentat i a mostrar-nos que som Fills de Déu. Per això el bateig en l’Esperit, que ens revela l’Amor de Déu, constitueix l’inici i el fonament de la vida cristiana.

                                           *********************************

CANT d’Isaïes: “Cantant de goig sortirem a buscar l’aigua de les fonts de salvació” Is, 12

                                          **********************************

Dels FETS dels Apòstols“Vosaltres ja sabeu què ha passat darrerament per tot el país dels jueus, començant per Galilea…Parlo de Jesús de Natzaret. Ja sabeu com Déu el va consagrar ungint-lo amb l’Esperit Sant i amb poder, com passà pertot arreu fent el bé i donant la salut a tots els qui estaven sota la dominació del diable, perquè Déu era amb Ell”.

                                        ***********************************

EVANGELI DE MARC 1, 7 – 11.- En aquell temps, Joan predicava així: “Després de mi ve el qui és més poderós que jo, tan poderós que no soc digne ni d’ajupir-me a deslligar-li la corretja del calçat. Jo us he batejat només amb aigua; ell us batejarà amb l’Esperit Sant”. Per aquells dies Jesús vingué des de Natzaret de Galilea, i Joan el batejà en el Jordà. A l’instant, quan sortia de l’aigua, veié que el cel s’esquinçava i que l’Esperit, com un colom, baixava cap a ell, i es va sentir una veu des del cel: “Ets el meu Fill, el meu estimat, en tu m’he complagut”.

PARAULA DEL SENYOR    –    LLOANÇA A VOS, OH CRIST!!

                                   *************************************

PREGÀRIA.- Gràcies, Senyor, perquè en el Baptisme de Jesús al Jordà ens has revelat que som els teus fills, que ens estimes i que et complaus en cadascun de nosaltres. Gràcies, Esperit Sant, perquè continues l’obra de Jesús, il·lumines les nostres tenebres, trenques les cadenes de l’egoisme, ens allibera de la presó de l’orgull. Que sapiguem ser fidels a la gràcia del baptisme i viure com a fills d’un Déu que, per damunt de tot, es un Pare que ens estima. Gràcies, Pare.

                                                                  BON DIUMENGE

P. Francesc Balauder, s.d.b.

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 10 de gener de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.