CORPUS CHRISTI

Germans estimats, celebrem avui la festivitat del CORPUS CHRISTI. És a partir de l’any 1316 que s’estén per tota la cristiandat; especialment, es va estendre per tot Europa on va anar guanyant importància amb el pas del temps. Barcelona i Girona van ser les segones ciutats del món que van celebrar el Corpus amb una professó, de la que hi ha notícies des de l’any 1320.

                                     ****************************

PREGUEMOh Déu, vós ens heu deixat un sagrament admirable per memorial de la vostra passió. Concediu-nos una devoció tan gran als misteris del vostre Cos i de la vostra Sang, que experimentem constantment en nosaltres els efectes de la vostra redempció.

                                   ****************************

LECTURA DE LA CARTA ALS CRISTIANS HEBREUS 9,  11 – 15

…El Crist és mitjancer d’una nova aliança, perquè ha mort en rescat de les culpes comeses sota la primera. Per ell, els qui eren cridats a l’herència eterna reben allò que Déu els havia promès.

                                   *********************************

EVANGELI SEGONS SANT MARC 14, – 12-16.22-26

…”On voleu que anem a preparar-vos el lloc perquè puguem menjar l’anyell pasqual?”…”Aneu a la ciutat i us trobareu amb un home que duu una gerra d’aigua. Seguiu-lo”….Arribant a la ciutat ho trobaren tot com Jesús els ho havia dit i prepararen el sopar pasqual.

I mentre menjaven, Jesús prengué el pa, digué la benedicció, el partí, els el donà i digué: “Preneu-lo: això és el meu cos”. Després prengué el calze, digué l’acció de gràcies, els el donà i en begueren tots. I els digué: “Això és la meva sang, la sang de l’aliança, vessada per tots els homes. Us ho dic en tota veritat: Ja no beuré més d’aquest fruit de la vinya fins al dia en què en beuré de novell en el Regne de Déu”.

PARAULA DEL SENYOR    –   LLOANÇA A VÓS, OH CRIST

P. Francesc Balauder

                                                    SANTA FESTA DE CORPUS

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 6 de juny de 2021

ResponReenvia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.