Corpus Christi

Després de la solemnitat de la Santíssima Trinitat, celebrem avui la solemnitat del Cos i la Sang de Crist.

Foto: Montse López Figueroa

Foto: Montse López Figueroa

Dijous Sant tenim l’oportunitat de celebrar el darrer sopar amb Jesús en relació amb el seu misteri de mort i resurrecció. En aquesta celebració podem veure de quina forma el seu gest salvífic s’anticipa en el context del sopar pasqual amb els seus deixebles i l’omple d’un nou significat en instituir la seva nova aliança.

En la solemnitat d’avui podem, a més, aprofundir en aquest gran misteri i en la importància que té en les nostres vides. L’Eucaristia ens nodreix i a la vegada canvia la nostra forma de viure i d’entendre el món. Si som cristians que cada diumenge assistim a l’Eucaristia, és el Senyor qui ens nodreix i això ens transforma. En definitiva, s’ha de notar en la nostra vida.

Cada vegada que mengeu aquest pa i beveu aquest calze anuncieu la mort del Senyor fins que torni. Aquestes són les paraules de Sant Pau adreçades als cristians de Corint i avui adreçades a nosaltres, la nostra comunitat. És el primer, és el text més antic escrit sobre l’Eucaristia. I en aquest text podem veure com el sagrament de l’Eucaristia és un anunci del com i perquè ha mort Jesucrist.

29 de maig de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.