Diumenge 1r d’advent

Avui, Jesús ens convoca en aquesta església per començar amb ell un camí. Avui comencem el temps d’advent, celebrem que ell ve constantment a les nostres vides. Ell ve a nosaltres, i nosaltres, amb el cor ben obert, preparem la seva vinguda plens de goig i d’esperança.

Però també comencem un nou Any litúrgic, en què anirem caminant seguint els seus passos. Per això, hem entronitzat el leccionari del cicle A, que correspon a aquest any cristià. Per tant, és l’evangeli segons sant Mateu. Per tal que la Paraula de Déu tingui el relleu i el valor que li escauen en la nostra vida cristiana.

Com que aquest any el dia de Nadal s’escau en diumenge, i si tenim present que el temps d’advent comprén els quatre diumenges anteriors, estem començant el temps d’advent més llarg possible; és un temps que té unitat perquè té un objectiu molt clar i definit. Que es noti també que comencem un nou any litúrgic.

Tinguem present que el diumenge passat, festa de Crist Rei, es tancava l’Any Sant de la Misericòrdia i sobretot, enllacem bé el fet que, si s’ha celebrat, és perquè la misericòrdia quedi ben impregnada en tot el que fem i en tot el que som.

També haurem d’explicar que canviem de cicle de lectures i que aquest any l’evangelista serà Mateu. No cal presentar-lo ara del tot, ja hi serem a temps quan en fem la lectura de manera contínua. Al costat d’això serà bo recordar que hi ha uns personatges que ens acompanyaran com cada any durant el temps d’advent: Maria, Josep, Joan Baptista… i al costat d’ells una preferència pel profeta Isaies, que ocuparà les primeres lectures de cada diumenge.

sta-rita-mataro-advent-1r-montse-lopez-figueroa

1r diumenge d’advent. Ermita de Santa Rita, Mataró. Foto: Montse López Figueroa

27 de novembre de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.