Diumenge de Pentecosta

ermita Sta Rita mataro 15 maig 16Cinquanta dies després de Pasqua és la Pentecosta. Tot recomença quan es trobaven tots junts. Aplegats en un mateix lloc, però encara prou indecisos i temerosos. Tots reben l’Esperit, i tots es veuen amb cor de comunicar i comunicar-se. Ja no poden callar “les grandeses de Déu”. Ja no poden fingir que no ha passat res o que a ells no els pertoca cap responsabilitat, sense la presència física del Mestre.

Ho havia deixat ben clar: “cal que jo marxi perquè vosaltres continueu amb l’anunci del Regne, amb la força de l’Esperit. Rebeu l’Esperit Sant, els deia. Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres.”

Tots nosaltres som enviats, també. Rebem els dons per a donar-los. I el do de l’Esperit és un do que es vessa a tothom. L’Esperit no fa distincions i abraça tota la humanitat sencera. L’Esperit de Déu ho embolcalla tot, ho sosté tot, ho transforma tot. Travessa la història i dóna sentit a la meravella de les lleis de la ciència i a l’harmonia de l’Univers. I es complau en la diversitat de la natura i del miracle de la humanitat. I en cada un dels seus membres. Quin goig i quina alegria saber que Déu és enmig de nosaltres, en el cor del món i de la persona humana.

15 de maig de 2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.