Diumenge de Rams

Benvolguts germans i germanes, fidels de Sta. Rita. Després de la preparació quaresmal,  comencem la celebració de la Setmana Santa. Avui, DIUMENGE DE RAMS, L’ENTRADA TRIOMFAL DE JESÚS A JERUSALEM. Moment de joia i alegria. La gent encara no havia entès qui era Jesús. Ell entra a la ciutat muntat en un ruc. Un signe eloqüent de la seva humilitat. I malgrat això, és rebut en un clima d’exaltació i triomfalisme. Tanmateix, als pocs dies, durant la Passió es posarà de manifest la inconsistència d’aquest entusiasme i la dificultat per entendre la missió del Salvador. Tenen posades les seves expectatives  en un heroi victoriós i Déu ofereix un servent que carrega a les seves espatlles el dolor de la humanitat. Han d’aprendre a captar el significat de la gran revelació de Déu amagada en la Creu de Crist. Només aleshores podran albirar el sentit de l’esperança cristiana. l’horitzó de la Resurrecció.

      Hosanna al Fill de David. Beneït el qui ve en nom del Senyor, el Rei d’Israel. Hosanna a dalt del cel.

 LECTURA DE L’EVANGELI SEGONS SANT JOAN 12, 12 – 16

En aquell temps, la gentada que havia vingut a la festa, quan va saber que Jesús arribava a Jerusalem, collí palmes i sortí a rebre’l cridant:

“Beneït el qui ve en nom del Senyor”. “No tinguis por, ciutat de Sió: mira, el teu rei fa la seva entrada muntat en un pollí d’ase”. De moment els deixebles ne en sabien res de tot això, però quan Jesús ja havia estat glorificat, recordaren que l’Escriptura deia tot això d’ell, i que això mateix era el que ells li havien fet.

                PARAULA DEL SENYOR, LLOANÇA A VOS, OH CRIST

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Aplaudiu, pobles de tot el món, aclameu Déu amb entusiasme. El Senyor és l’Altíssim, el terrible, rei de reis a tot el món. Déu, puja enmig d’aclamacions, al so dels corns puja el Senyor. Canteu a Déu, canteu-li, canteu al nostre Rei, que és rei de tot el món, canteu a Déu un himne. Déu regna sobre les nacions, Déu seu al tron sagrat.

                        SANTA FESTA DE RAMS A TOTHOM    

P. Francesc Balauder, s.d.b.      

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 28 de març de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.