Diumenge II de Quaresma

L’Antic Testament ens presenta un Abraham dòcil a la voluntat de Déu, fins i tot disposat a sacrificar l seu fill al Mont Moria, una pràctica de les religions de l’antiguitat refusada pel Déu de la Bíblia. Aquest Abraham és imatge del Déu Pare que va entregar el seu propi Fill per tots nosaltres.

                                  ****************************

LECTURA DEL GÈNESI 22, 1 – 18: …Déu digué a Abraham…: Pren, si et plau Isaac, el teu fill únic, que tant estimes, ves-te’n al país de Moria i allà, dalt de la muntanya, que jo t’indicaré, sacrifica’l en holocaust”. Arribats a l’indret, hi aixecà l’altar i apilà la llenya. Llavors agafà el ganivet per degollar el seu fill. Però l’àngel del Senyor el cridà des del cel: “Abraham, Abraham: deixa estar el noi….

Ja veig que reverencies Déu, tu que no m’has refusat el teu fill únic”.  Llavors Abraham alçà els ulls i veié un moltó agafat per les banyes en una bardissa. L’àngel del Senyor tornà a cridar Abraham i li digué: “Escolta l’oracle del Senyor: “Ja que has fet això  de no refusar-me el teu fill únic, juro per mi mateix que t’ompliré de benediccions i faré que  la teva descendència sigui tan nombrosa com les estrelles del cel i com els grans de sorra de les platges de la mar…tots els nadius del país, es valdran de la teva descendència, perquè has obeït el que jo t’havia manat”.   PARAULA DEL SENYOR……..LLOANÇA A VOS, OH CRIST

                                        *********************************

REFLEXIÓ I PREGÀRIA.-  Gràcies, Senyor,per haver-te posat a favor nostre, per haver-nos donat el teu Fill, que està a la teva dreta intercedint per nosaltres. Tu has lliurat el teu propi Fill per rescatar-nos.

Si estem convençuts d’aquest misteri, no tenim por, si aquesta veritat arrela en el nostre cor, malgrat les nostres febleses i les adversitats de la vida, una seguretat inefable sosté la nostra existència.

Com  Pere, Jaume i Joan,  hem pujat tantes vegades a la muntanya per contemplar la vostra glòria. Ens enriquim amb la saviesa que impregna la teva Paraula, contemplem la teva presència amagada en el pa eucarístic. Gaudim de la teva misericòrdia a través del sagrament del perdó, experimentem la teva proximitat quan es atansem als vulnerables. Gràcies, Senyor.

BON DIUMENGE DE QUARESMA

P. Francesc Balauder, s.d.b. 

Foto: Montse López Figueroa

Mataró, 28 de febrer de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.