Diumenge V de Quaresma

Estimats fidels i amics de STA. RITA
Des del confinament al que estem tots obligats per les circumstàncies que ens ha tocat viure,
em plau adreçar-me a tots vosaltres per a transmetre-us el missatge de la Paraula de Déu que ens arriba farcida d’esperança i de confiança, a les portes ja de la celebració de la Setmana Santa que començarà el proper diumenge d’abril amb la litúrgia del Diumenge de Rams.
Els cristians reprenem les paraules del Senyor per boca del profeta Ezequiel: “Us infondré el meu esperit i recobrareu la vida” Paraules reforçades per S. Pau en la seva carta als cristians de Roma: “Si Crist està en vosaltres, l´Esperit és la vostra vida”.

És aquest el mateix Esperit capaç de ressuscitar Llàtzer, germà de Marta i Maria, tots tres del poble de Betània. Llàtzer, malalt, mort i les dues germanes ho envien a dir a Jesús: “Senyor, li diuen, aquell que estimes està malalt”. I Jesús dos dies després, invita els deixebles a anar a casa de Llàtzer. Mentrestant, Llàtzer, mort. Jesús estimava Llàtzer i les seves germanes. Marta, quan va saber que Jesús arribava sortí a rebre’l. I diu a Jesús: “Senyor, si haguéssiu estat aquí, el meu germà no s’hauria mort. Però fins i tot ara jo sé que Déu us concedirà tot el que li demaneu”. I Jesús li diu: “El teu germà ressuscitarà… Jo soc la resurrecció i la vida. Els qui creuen en mi, encara que morin, no moriran mai més. ¿Ho creus això?” I ella li diu: “Sí, Senyor: Jo crec que vós sou el Messies, el Fill de Déu que havia de venir al món”…Llavors Jesús preguntà: “¿On l’heu posat?”…Era una cova tancada amb una llosa…Llavors van treure la llosa. I Jesús alçà els ulls al cel i digué; “Pare, us dono gràcies perquè m’heu escoltat…però dic això perquè ho sàpiga la gent i creguin que sou vós qui m’heu enviat”. I havent dit això cridà fort: “Llàtzer, vine a fora”. I el mort sortí. Molts dels jueus que havien vingut a casa de Maria i veieren el que va fer Jesús, cregueren en ell.

PREGÀRIA: Senyor, visita la nostra Betània, fes-te present en els aspectes més febles de la nostra existència, allà on només la teva resurrecció pot posar llum i transformar la mort en vida. Gràcies, Senyor.

Bon diumenge a tothom

P. Francesc Balauder, sdb

Foto: Montse López Figueroa

29 de març de 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.