Diumenge V de Quaresma

Benvolguts Germans i Germanes, divendres passat, 19 de març, hem celebrat amb molt de goig la solemnitat de Sant JOSEP que el Papa Francesc ha convocat per commemorar els 150 anys de la seva declaració com a Patró de l’Església universaI. I donem avui un pas més en la preparació de la Pasqua del Senyor, en el relat de l’aliança que Déu va voler establir amb el poble d’Israel.

                                          ************************

LECTURA DEL LLIBRE DE JEREMIES 31, 31- 34.- Vindran dies, diu l’oracle del Senyor, que pactaré amb el casal d’Israel i amb el casal de Judà una aliança nova… L’aliança que jo pactaré serà aquesta: Posaré la meva llei, en el seu interior, l’escriuré en els seus cors. Llavors jo seré el seu Déu. I ells seran el meu poble…tots em coneixeran: del més petit al més gran, diu l’oracle del Senyor, ja que els perdonaré la culpa i no recordaré mai més el seu pecat.

                                   Déu meu creeu en mi un cor ben pur

                                        *************************************

EVANGELI SEGONS SANT JOAN 12, 20 – 33.-

En aquell temps, alguns d’entre els grecs que havien pujat a Jerusalem, anaren a trobar Felipe: “Senyor, voldríem veure Jesús”. Felip anà a dir-ho a Andreu i tots dos o digueren a Jesús. … I Jesús els respongué: “Ha arribat l’hora que el Fill de l’home serà glorificat. Us ho dic en tota veritat: si el gra de blat, quan cau a terra, no mor, queda sol, però si mor, dona molt de fruit….

            En aquests moments em sento torbat. ¿Què he de dir? ¿Pare, salveu-me d’aquesta hora?…Una veu diu del cel estant: Ja l’he glorificat, però encara el glorificaré. Pare, glorifiqueu el vostre nom.

            Ara és el moment que aquest món serà condemnat. Ara el sobirà d’aquest món serà expulsat, i jo, quan seré enlairat damunt la terra, atrauré tothom cap a mi”.  Deia això indicant com havia de ser la seva mort.

PARAULA DEL SENYOR  –  LLOANÇÁ A VOS, OH CRIST

                                       ********************************

 REFLEXIÓ I PREGÀRIA.- Gràcies, Senyor, perquè des d’abans de la  creació del món, has volgut tenir una relació personal amb cadascú de nosaltres. Has volgut pactar amb nosaltres,  crear un vincle, promoure una amistat. Que aquesta experiència transformi el nostre ésser per tal que, amarats del teu amor, sapiguem estimar, de  debò, tal com Tu has fet amb nosaltres. Gràcies, Pare. AMEN.

                                                       MOLT BON DIUMENGE A TOTHOM

P. Francesc Balauder, s.d.b.

Foto: Montse López Figueroa.

Mataró, 21 de març de 2021

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.